torstai 13. kesäkuuta 2019





TAPAAMISIA



Hänet on nyt murhattu!


Tällä kertaa ajattelin tarkastella muutamia viimeaikaisia kansainvälisiä tapaamisia. En tietenkään mene kovin syvälle asioihin, mutta kenties huomioin seikkoja, joita kaikille ei ole tullut mieleen. Aloitan Yhdysvaltojen Donald Trumpin ja Britannian kuningattaren Elisabet II:n. tapaamisesta. Trump aloitti vierailun Britanniassa 3.6.2019. Lehdet kirjoittivat "Trumpin Britannian-vierailu alkoi räiskyvästi - tviittaili solvauksia lentokoneesta, ". Hän  haukkui mm. Lontoon pormestaria Sadig Khania  " - Hän on täysluuseri, jonka pitäisi keskittyä Lontoon rikollisuuteen, ei minuun". Sadik oli sanonut Trumpia fasistiksi. Pellolla tervehti jättiläispenis. Lontoossa oli valtavat mielenosoitukset Trumpia vastaan, mutta viranomaiset pitivät huolen, ettei Trump nähnyt vilaustakaan mielenosoituksista. Hän itse totesi "Mitkä mielenosoitukset, ei hän ole nähnyt mitään mielenosoituksia? Pelkästään Lontoossa oli tuona päivänä brittiläisten lähteiden mukaan yli 250 000 mielenosoittajaa vastustamassa Trumpia.


Tervetuliaistoivotus

Jälleen Trump teki majesteettirikoksen. Hän taputti kuningatarta takapuolelle. No ei nyt ihan sentään, vaan kuningattaren tarjoamalla lounaalla hän taputti kädellään kuningattaren selkään. Tämä on suuri etikettivirhe. Näin ei saa toimia kuningattaren kanssa. Se kuulemma halventaa kuningatarta. Kuningatarta ei saa koskeakaan. Myös Sussexin herttuatarta Meghan Marklea Trump oli muistanut loukata niin, että tämä ei tullut mihinkään lounastapaamisiin, joissa olisi voinut tavata Trumpin. Mutta toisaalta ymmärtäähän sen koska Trumpin vaimo Melania on niin paljon kauniimpi ja tyylikkäämpi kuin Meghan, että se olisi vain korostanut heidän kauneuserojaan. Kukaan aatelinenhan ei halua olla rumempi toista. En ole mikään rasisti, mutta ihan näyttää  Meghanin piirteitä tarkkaan katsoessaan siltä, että hänellä ei virtaa suonissaan sinistä verta vaan vähän tummaihoisenkin verta. Mutta vielä suurempi tapaus oli, että Trump murhattiin. Mielenosoituksissa ilmassa roikkuva jättiläismäinen ilmapallo, joka on tämän juttuni ensimmäisessä kuvassa  on nyt murhattu. 8.6.2019. Eräs Trumpin kannattaja kävi ilmapallon kimppuun saksilla ja tuhosi sen. Se ei ole enää elävien kirjoissa. Ei ole tiedossa yritetäänkö pallo herättää vielä henkiin.

Trumpin etikettivirhe, taputtaa kuningatarta selkään ennen lounaan alkua.


Mutta nyt vakavimpiin asioihin. 5.6.2019 Kiinan presidentti Xi Jinping saapui Moskovaan kolmipäiväiselle henkilökohtaiselle vierailulle tapaamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia. Tämä oli jo yli 30. kerta kuuden vuoden aikana kun he tapaavat toisensa. Tapaaminen alkoi hyvissä merkeissä. Xi Jinping sai erikoiskohtelun. Kohtaaminen tapahtui Kremlin pääsalissa, Pyhän Yrjön salissa, mikä on erityinen tapaus historiassa. He ovat tavanneet toisiaan jo niin usein, että kutsuvat toisiaan läheisiksi rakkaimmiksi ystäviksi. Jinping sanoi, että vielä koskaan Kiinan ja Venäjän välit eivät ole olleet näin läheisiä. Kaikkialla puhutaan, että heidän välisensä suhteet yhä vain vahvistuvat ja vahvistuvat, kuten CNN:n uutiset kommentoi asiaa. He luottavat toisiinsa ja ovat läheisiä ystäviä. Jinping sanoi, että Venäjä on hänelle maailman tärkein valtio tällä hetkellä. Presidentti Putin on läheinen ystävä ja tärkein kollega. Strateginen yhteistyö on tärkeää tällä hetkellä.


Putin sanoi, että allekirjoitetut sopimukset vahvistavat Venäjää ja Kiinaa kaikilla toimivilla aloilla ja myös sotilaallisesti. "Meillä on samat mielipiteet Korean niemimaalla, Venäjä ja Kiina tekevät yhteistyötä rauhan saamiseksi Syyriassa, toimivat yhteistyössä Venezuelan rauhoittamiseksi, säilyttävät täydellisen yhteistyön Iranin ydinvoiman loppuun saattamiseksi. Kansainvälisissä kysymyksissä Venäjällä ja Kiinalla on yhteneväinen näkemys. Mitään erimielisyyksiä käytännöllisesti katsoen ei ole." Kansainvälinen lehdistö on kiinnittänyt huomiota, että Moskovaa ja Pekingiä yhdistää Washingtonin kylmentynyt suhtautuminen asioihin. Olenkin kirjoittanut jo aikaisemminkin, että Venäjä ja Kiina voisivat luoda sotilasliiton ikään kuin itäinen Nato. Tähän voisivat liittyä kaikki valtiot, jotka ovat samaa mieltä ja joita uhkaa yhteinen vihollinen. Tällaisia valtioita voisi olla Kiina, Venäjä, Valko-Venäjä, Azerbaidzan, Kazakstan, Pohjois-Korea, Iran, Syyria, Venezuela, Kuuba ja Nicaragua.  Myöhemmin siihen voisi liittyä muitakin valtioita kuten Mongolia, Intia, Vietnam ja muita sopivia valtioita. Liitto olisi puolustusliitto ja säännöissä olisi, että jos yhtä jäsentä vastaan hyökätään muiden olisi velvollisuus puolustaa tätä. Tällainen liitto loisi maailmaan vakautta ja tasapainoa ja rauhoittaisi maailmaa. Suomi voisi sopia samanlaiset sopimukset, kumppanuussopimukset, isäntämaasopimukset liiton kanssa, kuin sillä on Naton kanssa ja Suomella olisi optio liittyä tämänkin liiton jäseneksi.



Onneksi kahden suurvallan Venäjän ja Kiinan välillä vallitsee yhteisymmärrys eikä vihamielisyys. Tämä rauhoittaa huomattavasti maailmaa. Tällä hetkellä maailma on jakautunut lähinnä kolmeen suureen napaan, Kiinaan, Venäjään ja Yhdysvaltoihin. On jotenkin lohduttavaa ajatella, että maailman jakautuessa yhä uusiin napoihin, jotkut navat tulevat keskenään näin hyvin toimeen. Kiinan ja Venäjän välit ovat erinomaiset. Vallitsee ystävyys ja rauha. Sen sijaan Yhdysvallat nostattaa rauhattomuutta kasvattamalla joka puolella sotatiloja paitsi sotilaallisesti myös kaupallisesti. Yhdysvallat on ryhtynyt käymään myös kauppasotaa Kiinaa, Venäjää ja jopa Eurooppaa vastaan. Tämä lisää epävakautta ja rauhattomuutta maailmassa ja lisää ihmisten huolestumista ja monien kohdalla jopa vaaran tunnetta, ahdistusta,  ikään kuin eläisimme koko ajan jonkinmoisen kuilun reunalla. Ja ilman muuta tämä kauppasota vaikuttaa koko maailman talouteen taannuttavasti.


Putin ja Jinping kävivät myös veneajelun joella.

Pietarissa alkoi kolmipäiväinen Kauppafoorumi 6. - 8.6.2019 (Экономический форум в Петербурге). Molemmat päämiehet Putin ja Jinping osallistuivat foorumiin. Samalla kertaa Xi Jinping nimitettiin Pietarin yliopiston kunniatohtoriksi. Tällä hetkellä Kiina on Venäjän suurin kauppakumppani. Putin ja Xi Jinping solmivat kymmeniä kauppasopimuksia, joista epäilemättä mielenkiintoisimpia on Huawein solmima yhteistyösopimus operaattori Mobile TeleSystems  (Мобильные ТелеСистемы) eli MTS:n kanssa 5g-verkkojen kehittämisestä ja käyttöönotosta Venäjällä, Kiinassa, Valko-Venäjällä, Armeniassa ja Ukrainassa. Yhdysvallat pelkää nyt, että Kiina ja Venäjä kykenevät vakoilemaan tietoliikennettä Huawein valmistamien verkkolaitteiden kautta aivan kuten Yhdysvallat tekee nyt koko maailmassa. Tämä oli 23. Kansainvälinen talousfoorumi Pietarissa. Foorumi on ehdottomasti maailman suurin talousfoorumi. Vieraita kävi yli 19 000 145 valtiosta, jotka edustivat yli 3 000 yhtiötä eri puolilta maailmaa. Vieraita tuli niin paljon, että osanottajamääriä jouduttiin rajoittamaan. Kiinan delegaatio oli suurin ja yllättäen Yhdysvaltojen delegaatio toiseksi suurin. Sopimuksia solmittiin yli 15 triljoonan dollarin edestä, joista Yhdysvallat sopi 3,40 ja Kiina 2,95 triljoonan dollarin edestä.

Kansainvälinen talousfoorumi Pietarissa puhumassa Vladimir Putin.



Euroopassa 5.6.2019 kokoontuivat Portsmouthiin Yhdysvaltojen Donald Trump, Britannian kuningatar Elisabet ja Theresa May, Ranskan Emmanuel Macron, Kanadan Justin Trudeau ja Saksan Angela Merkel. Kysymyksessä oli toisen maailmansodan muistoksi vietetty juhla, jossa muisteltiin Normandiaan 6.6.1944 eli 75 vuotta sitten tehtyä maihinnousua. Kyseessä oli siis voittajavaltioiden tapaaminen. Mutta yksi voittajavaltio oli poissa ja se oli Venäjä. Asiasta lyötiin mitali 75 -vuotisjuhlan kunniaksi. Mitalissa on kuitenkin vain Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan liput. Neuvostoliiton lippu puuttuu. Tässä on hyvä käydä vähän läpi maihinnousuun johtaneita asioita. Stalin pyysi jo vuonna 1942 Länsivaltoja avaamaan länsirintaman, mutta sitä ei tehty. Brittiläinen suuri koomikko Winston Churchill ehdotti noihin aikoihin, että antaa saksalaisten ja venäläisten tapella keskenään. Kun he ovat aikansa tappaneet ja tuhonneet tosiaan noustaan me maihin ja valloitetaan koko Eurooppa.

Yhdysvalloissa lyötiin mitali toisen maailmansodan voiton kunniaksi. Mitalissa on kuitenkin vain Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan liput. Neuvostoliiton tai Venäjän lippu puuttuu. Tämä on selvää historian vääristelyä.


Kävikin toisin. Ensin saksalaiset saivat turpiinsa Moskovan edustalla 1941 päästyään jo näköetäisyydelle Moskovasta. Neuvostojoukot ajoivat saksalaiset länteen yli 200 kilometriä, jota lähemmäksi Moskovaa he eivät koskaan enää päässeet. Tämä oli itse asiassa ensimmäinen taistelu toisessa maailmansodassa, jonka saksalaiset hävisivät. Ratkaiseva taistelu käytiin kuitenkin Stalingradissa 1942 - 1943. Tämän saksalaiset hävisivät totaalisesti. Siitä lähtien saksalaiset vain perääntyivät rintamalla. Heinäkuussa 1943 Hitler päätti kuitenkin pysäyttää neuvostoliittolaisten etenemisen ja kokosi Kurskiin suuret joukot. Syntyi Kurskin taistelu, joka on yhä maailman kaikkien aikojen suurin panssaritaistelu. Tämänkin saksalaiset hävisivät. Siitä lähtien neuvostojoukot vain etenivät ja saksalaiset perääntyivät.

Stalingradin taistelujen muistoksi pystytetty valtava muistomerkki Mamajevin kurgaani (Мамаев курган). 

Kävi siis niin, että neuvostoliittolaiset vain vahvistuivat. He valmistivat yhä enemmän ja enemmän tykistöä, panssarivaunuja (joista kuuluisin T-34), Katjusoja (raketinheittimiä) sekä koulutettuja joukkoja. Saksalta alettiin vallata kaupunkeja yhä nopeampaan tahtiin. Leningrad vapautettiin, Viro, Liettua ja Latvia vapautettiin, Minsk, Kiova, Sevastopol, Odessa, Varsova, Bukarest, Budapest ja Praha vapautettiin yhä kiihtyvään tahtiin. Alettiin lähestyä Berliiniä. Nyt lännessä herättiin kauhusta. Mitäs, jos Neuvostoliitto ottaa koko Euroopan Pariisia myöten? Asia oli ilmeisen mahdollinen. Sille oli tehtävä jotain. Myös koomikko Winston järkyttyi. Tällaisen tilanteen edessä päätettiin vihdoin suorittaa se kauan odotettu maihinnousu Normandiaan. Mutta sekin oli vähällä epäonnistua.


Nyt historiaa on ruvettu vääristelemään. Tämä näkyy suoraan tuosta kolikosta. Siinä on vain Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan liput, mutta ei Neuvostoliiton tai sen perillisen Venäjän lippua. Jopa amerikkalaisissa ja brittiläisissä koulukirjoissa mainitaan, että amerikkalaiset, brittiläiset ja ranskalaiset voittivat toisen maailmansodan. Neuvostoliitosta ei sanaakaan. Todellisuudessa Neuvostoliitto teki eniten sodan lopettamiseksi. Saksalaisista joukoista kolme neljäsosaa taisteli itärintamalla Neuvostoliittoa vastaan ja vain yksi neljäsosa länsirintamalla. Sodan aikana eniten kuoli neuvostoliittolaisia siis yli 23 miljoonaa. amerikkalaisia  vain 418 000 (tässä on mukana myös Japanin sodassa kaatuneet), brittiläisiä vain 450 000, suomalaisia kuoli vain n. 97 000 ihmistä, ruotsalaisia taisi kuolla lähelle 0 (he toimivat viisaasti ja käyttivät Suomea puskurina).



Mutta nyt sitten pääasiaan. Suomessa kohtasivat 6.6.2019 brittiarmeija ja suomalaiset itikat. Nämä suomalaiset itikat olivat purreet brittiarmeijaa niin, että he vaativat lääkärinhoitoa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun brittiarmeija harjoitteli Suomessa ja toivottavasti myös viimeinen kerta. Brittiläisen veren näkeminen  ilmeisesti kauhistutti brittiarmeijaa. Brittiarmeijan mukana saapui Suomeen myös lääkintäryhmä, joka joutui nyt tositoimiin. Brittiarmeijan kovuutta osoitti jo viimetalvena pidetty sotaharjoitus Norjassa. He olivat jo etukäteen ilmoittaneet, että jos pakkasta on enemmän kuin miinus 20 astetta he eivät nokkaansa ulos pistä. Suomesta on nyt siis löytynyt salainen ase brittejä vastaan - suomalainen itikka. Nämä suomalaiset villieläimet pelästyttävät britit. Näitä kannattaa jalostaa lisää, niin turvallisuus lisääntyy. Brittiarmeija koki siis kovia suomalaista sääskiarmeijaa vastaan.


Brittiarmeija ja suomalaiset itikat


Loppujen lopuksi tulee miettineeksi, mitä britit oikeastaan tekivät täällä Suomessa, kun ne on niin helposti nujerrettavissa hyttysillä? Yleisökirjoituksissa löytyi, että Venäjän armeija ei niin vain olisi lyötävissä hyttysillä. Miksi heitä ei kutsuttu tänne harjoittelemaan? Ei olisi tarvinnut lääkintämiehiä kun ovat kokeneet kovempia ja suurempia hyttysiä ja hyttysmääriä Siperian ankarissa olosuhteissa. Joku kirjoitti, että millainen paniikki brittien joukossa syntyisikään, jos heitä vastaan tulisi vieläkin suurempi eläin esimerkiksi jänis tai metsään eksynyt citykani oravasta puhumattakaan? Brittiläiset siirtomaaherrat voisivat pysyä omalla saarellaan.



.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua!