perjantai 1. tammikuuta 2016


JÄLKIKIRJOITUS




Tämä on jälkikirjoitus menneelle vuodelle 2015.



Uuden vuoden ilotulitusta



 Mitä on jäänyt mieleeni tästä vuodesta? Koko maailmaa ajatellen tärkein tapahtuma minulle henkilökohtaisesti on Venäjän aloittama Syyrian terroristien, lähinnä Isiksen pommittaminen ja tuhoaminen. Teko oli yllättävä ja rohkea. Vielä vuosi sitten kukaan ei olisi voinut uskoa mitään tällaista. Venäläisten aseiden teho, tarkkuus ja laatu on osoittautunut olevan maailman ehkä parasta ja on varmasti ollut monelle yllätys. Erilaisten risteilyohjusten tehokkuus ja osumatarkkuus tuhansien kilometrien päästä on ollut uskomatonta, puhumattakaan lentopommitusten tehokkuudesta. Erilaisten aselajien yhteistyö on ollut todella uskomattoman saumatonta. Aseiden moderni toimivuus esimerkiksi satelliittien ohjaamana on ollut erehtymätöntä. Monet aselajit ovat ilman muuta maailman parasta luokkaa.

Muutamassa kuukaudessa Venäjä on saanut enemmän aikaan kuin USA liittolaisineen ja Nato-liittolaisineen monen vuoden aikana. Suurimpana erona pidän sitä, että Venäjä on ilmoittanut taistelevansa KAIKKIA terroristeja vastaan. USA jakaa terroristit ystävämieleisiin terroristeihin ja vihamielisiin terroristeihin. Ystävämielisillä terroristeilla on vain taipumusta muuttua vihamielisiksi terroristeiksi jossain vaiheessa. Näin on tapahtunut lähinnä kaikkialla. Hyvänä esimerkkinä Al-Qaida ja Talibanit Afganistanissa. Olisi luullut  jo USA oppineen. USA:n politiikkaan kuuluu luoda ja avustaa terroristeja siellä, missä siitä tuntuu olevan hyötyä USA:lle. Tällainen puuttuminen jonkin maan sisäisiin asioihin on laitonta ja epäeettistä toimintaa. Varsin tuhoisaa se on ollut joka paikassa varsinkin tavalliselle kansalle - siviileille -  olivat kyseessä sitten "ystävällisiä" tai vihamielisiä terroristeja. Palaan Syyrian ongelmiin myöhemmissä kirjoituksissani.


Kotimaasta vuosi 2015 jää mieleen lähinnä eräästä historiamme huonoimmasta hallituksesta. SSS-hallitus on jo kolmas peräkkäinen kehno hallitus ja ylivoimaisesti kehnoin näistä. Tämä tietää huonoja aikoja suomalaisille, varsinkin köyhimmälle kansanosalle. Hyvätuloisille hallituksen toimenpiteet merkitsevät lisätuloja tai lisäetuja. Tämä merkitsee yhteiskuntamme kahtiajakoisuuden lisääntymistä.

Sattumalta käsiini osui juuri Yliopisto lehden vuoden 2015 ensimmäinen numero. Kannessa lukee "Vaikeneminen kultaa?". Lehti käsittelee paljon Venäjää ja suhtautumistamme Venäjään. Minusta jo numeron artikkelien kysymysten asettelu on väärää ja asenteellista. Kirjoitetaan mm. sanktioista. Suomi osallistuu EU:n asettamiin sanktioihin Venäjää vastaan. Suomi on yksi eniten sanktioista kärsivistä maista, kuten jo kirjoitin ihan ensimmäisessä blogikirjoituksessani "Oi kallis kotimaamme - pelastetaan Suomi".  

Jotain maata vastaan asetetut sanktiot eivät vielä koskaan ole ratkaisseet yhtään mitään. Ainoa oikea tie on neuvotteleminen. Venäjästä saamme jatkuvasti yksipuolista, väärää ja epämääräistä poliittissävyistä tietoa sen toimista vaikkapa Ukrainassa. Tulen palaamaan vielä Ukrainan ongelmiin myöhemmissä blogikirjoituksissani.

Minusta meidän pitää suhtautua kaikkiin naapureihimme - siis myös Venäjään - samalla tavalla: yhtä hyvin. Pidetään hyviä suhteita eikä luoteta kaikkeen mitä meille tarkoituksella syötetään esimerkiksi tiedotusvälineistä. Se saattaa olla usein hyvin yksipuolista ja tarkoituksellista. Voisi olla hyvä tarkastella asioita myös toiselta puolelta.



Kaikesta huolimatta toivotan lukijoilleni Hyvää Uutta Vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua!