sunnuntai 8. syyskuuta 2024

 

 

VENÄJÄ, VENÄJÄ, VENÄJÄ...

 


Kirjoitin viimekerralla, että Venäjällä ovat maailman kauneimmat naiset. Näinhän ei pitäisi sanoa. Kauneus on jokaisen ihmisen omassa silmässä, kuten vanhassa sanonnassa sanotaan. Jokaisella ihmisellä on oma makunsa. Suomessa on aina sanottu, että Suomessa ovat maailman kauneimmat naiset. Monessa maassa on näin. Oman maan naiset ovat maailman kauneimpia. Missään nimessä kauneuskilpailun voittajat eivät ole maailman kauneimpia. He ovat vain huolitellusti varustautuneet monin tavoin näihin kilpailuihin, jotkut jo vuosikausia. Heidän ulkonäkönsä ei ole heidän oikea ulkonäkönsä. On myös koottu yleisiä mielipiteitä eri maiden kaunottarista. Näiden mielipiteiden mukaan Brasilialaiset, Venezuelalaiset, Ukrainalaiset, Ruotsalaiset naiset ovat maailman kauneimpia. Mutta näissä luetteloissa on melkein aina myös Venäläiset naiset mukana. Olen kiertänyt maailmaa ja törmännyt kauniisiin naisiin vähän joka puolella. Kuitenkin minun makuni mukaan missään ei ole ollut sitä määrää kauniita naisia kuin Venäjällä. Ja mikä on hämmästyttävää on moni muukin ollut samaa mieltä kanssani. Täten voin sanoa, että mielestäni venäläiset naiset ovat maailman kauneimmat. Esitän jälleen lopussa joukon videoita, joista jokainen voi itse päätellä ovatko he kauniita.

Ajattelin tällä kertaa käydä läpi asioita, joita uutisissa eri puolilla maailmaa käsitellään eniten. Mutta huomasin, että tehtävä on mahdoton. Asia riippuu maasta ja ajankohdasta jolloin asioita käsitellään. Siksi päätin rajoittaa homman Suomeen ja sen uutisiin eri lähteistä. Silti käydessäni läpi eri uutislähteitä käsiteltävät asiat riippuvat ajankohdasta ja eri tapahtumista sillä hetkellä maailmassa. Mutta noin yleisesti ottaen Suomen uutisissa käsitellään näinä aikoina paljon hallituksemme sekapäisiä toimia, Ukrainan sotaoperaatioita, Yhdysvaltoja ja sen vaaleja sekä erilaisia murhia ja pahoinpitelyjä. Mutta eniten esiin tuodaan Venäjää ja erilaisia asioita Venäjän ympärillä. Ainakin otsikoissa ne nousevat esille. Yksi yhteinen piirre niillä on. Käsiteltävät asiat ja miten niitä käsitellään ovat poikkeuksetta negatiivisia ja niitä käsitellään negatiiviseen suuntaan. Itse pyrin puolueettomuuteen ja koska osaan venäjää otan huomioon myös toisen puolen asioista.

 

Yksi tämän hetken käsitellyimpiä asioita on ollut Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailu Mongoliassa 2.9.2024, Ulan Batorissa ja tapaaminen Mongolian presidentin Unhaagiin Hurelsuhun kanssa. Tapaamista pidettiin jotenkin häpeällisenä koska ns. kansainvälinen tuomioistuin ICC on antanut Putinista pidätysmääräyksen. Sinänsä se, että joku kansainvälinen järjestö tai laitos antaa erään maailman suurimman valtion päämiehestä pidätysmääräyksen asettaa tuon laitoksen itsessään kyseenalaiseksi. Putinista annettu pidätysmääräys on naurettava ja osoittaa ICC:n mitättömyyden. Se on toteuttanut lännen ja lähinnä Ukrainan käskyjä ja osoittaa ICC:n aseman maailmassa. Se ei missään nimessä ole puolueeton laitos.

Oli ihan selvää, että Mongolia ei pidättänyt Vladimir Putinia. Se olisi ollut järjetön teko. Venäjähän ei ole ICC:n jäsen ja Putinin pidättäminen olisi ollut  todella vahingollista Mongolialle. Suomessa puhuttiin, että Venäjän kansainvälinen asema näyttää vahvistuvan. Puhuttiin jopa, että Venäjän asema näyttää kulkevan voitosta voittoon. Tämä on naurettava väite, sillä Venäjän kansainvälinen asema maailmassa on nykyään muutenkin hyvin vahva. Mongoliassa solmittiin suuri määrä kaupallisia sopimuksia joista yksi tärkeimmistä oli uuden kaasuputken rakentaminen Mongoliaan ja Mongolian halki Kiinaan. Näin Mongolia saa kaipaamaansa kaasua ja Venäjä suoran linjan Kiinaan. Myös lukuisa määrä muita kaupallisia ja poliittisia sopimuksia solmittiin. Lännessä puhuttiin, että Mongolialle annetaan sanktioita, koska ei pidättänyt Putinia. Taas länsi tekee tekosiaan, jotka vain lähentävät  eri maiden suhteita Venäjään.

 

Mongoliasta Putin jatkoi suoraan Vladivostokiin, jossa pidettiin Itäinen talousfoorumi 4. - 6.9.2024. Foorumiin osallistui edustajia yli 75 maasta lähinnä idästä, mutta myös lännestä mm. Ranskasta oli edustajia mukana. Suurimmat delegaatiot olivat tietenkin Kiinasta ja Intiasta. Sopimuksia tehtiin ainakin 5,5 triljoonan ruplan edestä, mutta tärkeimmäksi uutiseksi muodostui kuitenkin Putinin ilmoitus siitä, että hän hyväksyy myös Kamala Harrisin ehdokkuuden Yhdysvaltojen presidentiksi. Tästä vedettiin tiedotusvälineissämme johtopäätös, että presidentti Putinin suosikki Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa on Harris. Todellisuudessa Putin sanoi, että "se on Yhdysvaltojen kansan valinta kuka valitaan presidentiksi. Suosikki oli aikaisemmin Biden. Biden kannatti Harrisia, joten niin teemme mekin. Hänen naurunsa kertoo, että hän voi hyvin. Loppujen lopuksi se on Amerikan ihmisten tehtävä, me kunnioitamme sitä valintaa".

Toinen paljon puhuttu aihe Suomessa oli Venäjän isku Pultavan sotilasinstituuttiin ja sen vieressä olevan sotilassairaalaan. Isku oli hyvin onnistunut. Se suoritettiin kahdella Iskander ohjuksella ja uhrit olivat kaikki sotilashenkilöitä vaikka Britanniassa yritettiinkin esittää, että kuolleet olisivat olleet lapsia. Uhrien lukumäärästä vain on hyvin erilaisia tietoja. Ukraina itse ilmoitti, että kuolleita oli 51 ja haavoittuneita 271. Mutta Yhdysvalloista yhden tiedon mukaan kuolleita olisi ollut 259 ja haavoittuneita yli 400. Todennäköistä on, että uhriluvut ovat siitä väliltä. Ukraina yrittää tietenkin salata todellista uhrimäärää ja amerikkalainen tieto on tietenkin liioiteltua.

En tiedä onko Pultavan iskun seurausta se, että suuri määrä ukrainalaisia ministereitä otti eron iskun jälkeen. Mutta tämä voi olla seurausta myös huonosta menestyksestä sotatoimissa. He voivat paeta maasta jos jotain tapahtuu. Heidän lapsensahan on lähetetty jo etukäteen ulkomaille, ettei heidän tarvitse osallistua sotatoimiin. Kurskissa Ukraina ei ole juuri menestynyt ja minun mielipiteeni ja ajatukseni onkin, että Kursk on Venäjän järjestämä ansa, johon sidotaan suuri määrä Ukrainalaisia parhaita joukkoja ja aseita, jotta muilla Ukrainan alueilla voidaan edetä helpommin. Näin onkin tapahtunut ja Venäjä uhkaa vallata nyt Pokrovskin kaupungin. Pokrovsk on erittäin tärkeä kaupunki Ukrainalle. Venäjä on vallannut lukuisia kyliä ja kaupunkeja alueella hämmästyttävän nopeasti viime aikoina.

 

Yksi asia, jota on paljon polemikoitu Suomen tiedotusvälineissä on Venäjän varaulkoministeri Sergeij Rjabkovin lausunto, että Venäjä voisi uudistaa ydinasedoktriiniaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Venäjä aikoisi käyttää ydinasetta. Länsi on eskaloinut Ukrainan sotaa, ja Venäjä pyrkii vastaamaan tilanteeseen. Uudistamisessa on taustalla selvästi Ukrainan sota ja lännen osallistumistoimet siihen. Edellisen, vuoden 2020 vuodelta peräisin olevan ydinasedoktriinin mukaan Venäjä voi käyttää ydinaseita, jos se joutuu ydinaseiskun kohteeksi tai jos joutuu sellaisen hyökkäyksen kohteeksi, joka uhkaa valtion olemassaoloa. Venäläiset asiantuntijat ovat kehottaneet Putinia laskemaan kynnystä ydinaseiden käytölle. Mm. on keskusteltu keskimatkan ohjusten käyttämisestä ydinaseissa. Venäjä on juuri tehnyt ainakin kolme ydinsotaharjoitusta ydinaseilla. Venäjän mielestä Ukraina on välikäsi sodassa Venäjää vastaan. Siis Ukraina saa kaikkein vaikeimman roolin yrityksessä tuhota Venäjä. Länsi käyttää sitä vain  välineenä hyväkseen.


 

Suomessa on paljon käyty polemiikkia myös Telegram-viestimen perustajan venäläisen Pavel Durovin kiinniotosta Ranskassa. Tosin hänelle on tullut paljon muitakin kansallisuuksia. Kiinniotto on herättänyt paljon erilaisia mielipiteitä toimintoa vastaan. Sananvapauden kannalta ovat asiaa kommentoineet mm. Julian Assance, Edward Snowden ja Elon Musk vangitsemista vastaan. Kiinnioton takana oli pidätysmääräys, joka koskee viestisovelluksen Telegram:n väitettyjä rikkomuksia. Näitä ovat palvelun mahdollistamat petokset, huumekauppa, järjestäytynyt rikollisuus ja terrorismin edistäminen. Telegram mahdollistaa jopa 200 000 käyttäjän kokoiset yhteisöt, ja palvelun epäillään luistavan EU-lakien velvoittamasta moderointivastuustaan. Pavel Durov sanoo olevansa yksityisyysasioissa ”käyttäjien puolella” ja vetoaa sananvapauteen.

Juuri oli uutinen Suomessakin, että Turkki haluaa liittyä BRICS -liittoon, jonka yksi perustaja oli Venäjä. Venäjä ja Kiina puhuvat moninapaisesta maailmasta, jossa on vallalla useita vallan ja talouden keskuksia, jonka yksi keskeinen ilmentymä on juuri BRICS -liitto. Liittohan perustettiin vuonna 2009 vastavoimaksi länsimaiden taloudelliselle ja poliittiselle ylivoimalle. Venäjän lisäksi perustaja jäseniä olivat alun perin Kiina, Brasilia, Intia ja Etelä-Afrikka. Liittouma kasvaa ja siihen haluavia maita on jopa neljäkymmentä, joista viimeisimpänä nyt Nato-maa Turkki. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi viime viikolla, että maa aikoo samanaikaisesti kehittää suhteita sekä itään että länteen. Moninapaiseen maailmanjärjestykseen liittyy vahvasti kritiikki länsimaiden johtamaa maailmanjärjestystä kohtaan. Tyypillisesti sen yhteydessä nostetaan esiin länsimaiden kaksoisstandardit. – On olemassa kansainvälisiä normeja, joita länsi itse ei kuitenkaan aina noudata. Venäjän sotaoperaatio tuomitaan äänekkäästi, mutta toisia sotia tuomitaan huomattavasti haluttomammin tai ei ollenkaan.

Suomen sisäpolitiikassa on tiedotusvälineissämme käsitelty paljon lähinnä kahta Venäjää koskevaa asiaa. Ensimmäinen on kansainvälisiä lakeja ja säädöksiä rikkova Venäjälle  rajat sulkeva laki. Tällä estetään pakolaisten hakemasta turvapaikkaa Suomesta. Laki on täysin moraaliton ja länsimaisen demokratian vastainen ja rikkoo monia kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja. Toinen laki on kiinteistökauppojen kieltäminen Venäjän kansalaisilta. Suurena osallisina näihin molempiin lakeihin ovat pääministerimme Petteri Orpo, puolustusministerimme Antti Häkkänen ja presidenttimme Aleksanteri Stubido. Nämä lait osoittavat suurta vainoharhaisuutta, hysteriaa ja fobiaa, russofobiaa. Häkkänen on kieltänyt jo kuusi kiinteistökauppaa. Suomi on hysterian vallassa rajanaapuriamme kohtaan ja tätä lietsotaan lännestä käsin. Suomi itse kärsii tästä eniten, varsinkin taloudellisesti.

No, joka päivä saamme tietää työvoiman vähentämisestä erilaisissa tuotantolaitoksissa ja toimialoilla. Työttömyys kasvaa Suomessa ja sen virallinen luku on tällä hetkellä 8,3 %. Köyhyys näyttää kasvavan hallituksen päätösten takia ja kaikki sen tekemät leikkaukset vaikuttavat eniten juuri köyhiin ja huonotuloisiin. Arvonlisäverotus korotettiin 25,5 prosenttiin ja tämä tulee vaikuttamaan eniten juuri köyhiin kun esimerkiksi ruuan hinta nousee. Ihmiset joutuvat yhä suuremmassa määrin turvautumaan sosiaaliturvaan, jota myös on leikattu. Terveydenhoidosta on muodostunut katastrofaalista varsinkin vanhuksille ja köyhille. Yhä harvemmilla paikkakunnilla saa minkäänlaista hoitoa. Odotusajat ovat muuttuneet mielipuolisiksi. Koulutuksesta vähennetään tukia ja aikuisopiskelijoilta se poistettiin kokonaan. Ns. turhien kuolemien luvut vain kasvavat ja niiden syinä ovat alkoholi, huumeet ja itsemurhat. Vanhusten hoito on hoivakriisissä. Syntyvyys on alimmillaan ja laskee yhä. Hallitus ottaa velkaa velan päälle, velkaa otetaan ainakin 12,2 miljardia. Pelkästään korkomenot nousevat 3,5 miljardia euroa. Sote-menot vain kasvavat. Luottoluokittelija Fitch tiputti jo Suomen näkymät negatiivisiksi. Suomi on elänyt yli varojensa jo vuosikausia.

 

Venäjällä on toisin. Työttömyyttä ei käytännöllisesti katsoen ole. Pikemminkin on huutava pula työntekijöistä. Talous kasvaa virallisten lukujen mukaan 3,3 prosenttia, mutta on ollut välillä jopa 8 prosenttia. Lääkärinhoito on ilmaista, mutta maksua vastaan saa erityistä hoitoa. Koulutus on ilmaista, mutta on myös yksityisiä kouluja, jotka ovat maksullisia. Pelkästään Moskovassa on noin 14 korkeakoulua ja yliopistoa. Siksi siellä on paljon nuorta väkeä. Juuri lopettanut Venäjän Suomen suurlähettiläs Antti Helanterä kommentoi suomalaisia tiedotusvälineitä, että Lööpit ja otsikot taipuivat niin huonosti nykyisen tilanteen käsittämiseen. Ikään kuin Venäjän johto tosiaan ajattelisi Suomea kovin usein. Jos Suomessa ei kohta ole ihmisiä, jotka pystyvät seuraamaan, havainnoimaan ja taustoittamaan tapahtumia, mitä se tarkoitta Suomelle viiden vuoden päästä? Ensimmäinen seikka on Venäjän asevoimien kyky toimia. Toinen on sotateollisuus, joka tukee asevoimia. Kolmas on yleinen talouden kehitys ja neljäs on yleinen yhteiskuntavakaus. Rakoilu Venäjällä ei lähde ainakaan taloudesta liikkeelle. Venäjää voi nimenomaan järjellä ymmärtää. Luulisi, että Helanterä tuntee asiat Venäjällä hyvin. Enpä taida lisätä enää muuta. Meillä usein vääristellään näitä tietoja. Olen siksi ottanut nämä esille.

 

Ja sitten pääasiaan. Varsinkin tänä vuonna on nettiin ilmestynyt lukuisa määrä videoita, joita on kuvattu Moskovan tai Pietarin kaduilla. Ne kuvaavat aivan tavallisia ihmisiä kävelemässä ulkona. Tästä on tullut jonkinlainen muoti-ilmiö. Nettiin ilmestyy yhä lisää näitä videoita, joita minäkin katson välillä kun ei ole muuta tekemistä, varsinkin illalla myöhään ennen nukkumaan menoa. Vaimoni ei taida pitää siitä. Minusta se on jotenkin rauhoittavaa ja tasaa kiireisen ja ahkeran päivän jälkeen. Aivot saavat levätä. Videot kuvaavat usein kauniita naisia, mutta kuvaajina on myös naiskuvaajia. Naiset Venäjällä ovat usein hyvin kauniita, mutta heillä on myös sisäistä kauneutta. Tiedän, koska on kokemusta. Jotenkin on rauhoittavaa katsella ihmisiä vain kävelemässä ja ilman aseita. Venäläiset naiset ovat maailman kauneimpia!

Videoiden osoitteita. Näitä löytyy netistä lisää vaikka kuinka paljon.

https://www.youtube.com/watch?v=2p9npuE-H4M

https://www.youtube.com/watch?v=8ffnXKAZYtI

https://www.youtube.com/watch?v=3sabvCksa_s

https://www.youtube.com/watch?v=9rJMsPW0JUQ

https://www.youtube.com/watch?v=4q5SAgR3CTk

https://www.youtube.com/watch?v=pgP5JK6PGaE