tiistai 15. tammikuuta 2019





MITÄ ODOTAN TÄLTÄ VUODELTA?







Kun vuosi vaihtuu toivotaan aina parempaa uutta vuotta, kuin mennyt vuosi oli. Ajattelin itsekin pohdiskella miten jo alkanut vuosi voisi olla parempi kuin mennyt vuosi. En kuitenkaan puutu henkilökohtaisiin toiveisiini muuten kuin toivomalla, että minulla olisi enemmän aikaa tehdä kaikkea sitä, mitä haluan. Nyt tuntuu siltä, kuin minulla olisi aivan liian vähän aikaa. Usein joudun valvomaan myöhään yöhön 2:een tai 3:een, että saan tehtyä edes osan siitä mitä haluaisin tehdä. Tässä ja nyt ajattelin kirjoitella ja pohdiskella siitä, miten minun mielestäni maailmalla voisi mennä paremmin, kuin menneenä vuotena? Mitä hyvää voisi tapahtua tänä tulevana vuotena? Tosin on selvää, että läheskään kaikki toiveeni eivät toteudu. Ovat sen verran utopistisia. Toisaalta jotkut toiveeni voivat toteutua pidemmällä aikataululla vuosien varrella. Lisäksi toiveitani on niin runsas määrä, että kaikkea en voi tässä käydä läpi. Osa toiveistani voi pohjautua vääriin tietoihin, joten on selvää, että jos minulla olisi mahdollista tietää asioista enemmän en ehkä toivoisi kyseistä asiaa.

Mutta aloitetaanpa suurimmasta toiveestani. Toivon, että Yhdysvallat ymmärtäisi vihdoin palata omalle alueelleen. Tämä merkitsisi sitä, että kaikki Yhdysvaltain joukot ja laivasto-osaston palaisivat Yhdysvaltojen aluevesille. Tämä merkitsisi sitä, että sen kaikki yli 700 Yhdysvaltojen tukikohtaa maailmalla lopetettaisiin. Tämä merkitsisi sitä, että tukikohdat Okinawalta alkaen, Euroopasta ja muualta maailmasta lopetettaisiin ja joukot vedettäisiin Yhdysvaltoihin. Tämä merkitsisi sitä, että Euroopan miehitys vuodesta 1945 lähtien lopetettaisiin vihdoin ja Euroopasta poistettaisiin kaikki Yhdysvaltojen ydinaseet Alankomaista, Belgiasta, Saksasta, Italiasta ja Turkista. Myös tukikohdat Puolasta, Tsekeistä ja Romaniasta poistettaisiin. Tämä merkitsisi myös sitä, että kaikki Yhdysvaltojen laivasto-osastot Kiinan läheisyydestä, Pohjois-Korean läheisyydestä, Välimereltä, Mustalta mereltä, Itämereltä, Pohjoiselta jäämereltä kotiutettaisiin. Myös sukellusveneet missä lienevätkään kotiutettaisiin.

Yhdysvaltojen ydinaseet Euroopassa.

Tehtävä ei ole helppo eikä varmaan ehtisi tapahtua yhden vuoden aikana. Mutta tuloksena olisi turvallisempi ja rauhallisempi maailma. Eurooppa saisi rauhan. Kiinan vesillä ja Koreassa rauhoittuisi. Hankalampaa olisi Irakin ja Afganistanin kaltaisissa valtioissa. Yhdysvallathan on sytyttänyt sodat niissä. Ehkä kansainvälisesti pystyttäisiin hoitamaan asia. Mutta tällainen Yhdysvaltojen hegemonia ja vallan määrääminen maailmassa loppuisi ja Yhdysvaltalaisen  niin sanotun "demokratian" tyrkyttäminen ja ennen kaikkea väkivaltainen pakottaminen ainoaksi oikeaksi tavaksi elää loppuisi. Myös taloudellinen riisto erilaisten sotien tai väkivallan avulla loppuisi. Yhdysvallat ei voi olla maailman poliisi! Yhdysvaltojen hegemonia on häviämässä. Prosessi on jo käynnissä, mutta turhan hitaasti. Minä toivon, että se tapahtuisi nopeasti ja toivottavasti rauhanomaisesti, mutta jos ei muuten niin vaikka väkisin.


Toisena toiveenani on, että Venäjä ja Kiina lähentyisivät ja muodostaisivat samanlaisen sotilasliiton, kuin Nato on lännessä. Tähän liittoon voisivat liittyä myös läheiset valtiot kuten Valko-Venäjä, Armenia, Kazakstan, Kirgisia ja Pohjois-Korea. Myöhemmin myös Tadzikistan, Iran, Serbia ja Intia, Etelä-Amerikassa Kuuba, Nicaragua ja Venezuela. Jos näihin valtioihin asennettaisiin keskimatkan ohjuksia matka Washingtoniin olisi lyhyt ja varoitusajat minimaaliset. Tällainen liitto tasapainottaisi maailmaa ja vähentäisi Naton valtaa. Natosta sanotaan, että se on puolustusliitto, mutta näinhän ei todellisuudessa ole. Nato ei ole puolustusliitto. Natolla on hyökkäävä ominaisuus, jota se on käyttänyt jatkuvasti koko olemassaolonsa aikana ja varsinkin Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Jugoslavia oli ensimmäisiä kohteita, mutta sen jälkeen Irak, Afganistan, Libya ja Syyria ovat olleet Naton kohteita. Minkälaiseksi maailma on muuttunut sen jälkeen? Naton poliittista uhkakuvaa on käytetty myös Ukrainassa ja Georgiassa. Tähän pitäisi saada vastapaino, jolloin maailma rauhoittuisi ja Naton into sekaantua väkivaltaisesti maailman asioihin vähenisi.

Venäjällä ja Kiinalla on yhä lähenevää sotilaallista yhteistyötä. Usein Kiina on ostanut venäläistä aseistusta ja parantanut sitä. Mainittakoon vaikkapa taisteluhävittäjät ja panssarivaunut. Usein kiinalaiset hävittäjät ovat melko läheisiä kopioita venäläisistä hävittäjistä ja panssarivaunut paranneltuja versioita venäläisistä panssarivaunuista. Panssareita on vahvistettu, moottoreiden tehoa on lisätty ja tykkien kokoa kasvatettu. Kiinalaisissa omissa hävittäjissä on usein venäläiset moottorit. Venäjä kehittelee parhaillaan uusia hävittäjämoottoreita, jotka ovat entistä modernimpia  ja tehokkaampia. Venäjällä ja Kiinalla on läheistä yhteistyötä paitsi sotilaallisesti myös mm. avaruusalalla ja kiinalaiset ovat saaneet apua kehittäessään avaruusrakettejaan. Kuten viime vuonna saimme havaita venäläinen aseistus on maailman parasta, jollaista ei ole muualla maailmassa.  Mutta myös Kiina kehittelee omaa aseistustaan ja sanotaan, että viidennen polven kiinalaiset häivehävittäjät ovat maailman parhaita. Mutta samaa sanotaan myös uusista venäläisistä hävittäjistä. Kiinalainen elektroniikka on voimakkaasti kehittymässä ja maailman etuluokkaa. Amerikkalaiset F-22 ja F-35 ovat monien mielestä täysiä susia, joiden  laitteistoja ei olla saatu toimimaan, kuten on suunniteltu. Ne ovat maailman kalleimpia vehkeitä ja monien mielestä hukkaan heitettyä rahaa. Ylimainostettua romurautaa, jota halutaan myydä kalliilla hinnalla. Tai sitten niitä täytyy kehitellä edelleen kalliilla hinnalla.

 Amerikkalainen F-35 on monien mielestä täysi susi.

Venäläinen Suhoi Pak-FA/T-50

Kiinalainen Chengdu J-20.

Moni ei tiedä, että häivehävittäjien häiveominaisuus on keksitty aikoinaan Neuvostoliitossa jo 1960 luvulla. Tekniikka perustuu neuvostoliittolaisen eli siis venäläisen suunnittelijan Pjotr Jakovlevitsh Ufimtsevin (Петр Яковлевич Уфимцев)  teorioihin. Hänen kirjansa julkaistiin aikoinaan Neuvostoliitossa ja CIA käänsi sen englanniksi. Sitten mm. Locheed ryhtyi rakentamaan näitä teorioita hyväksikäyttäen koneita. Neuvostoliitto ei ottanut käyttöönsä näitä teorioita, koska he kehittivät myös keinot havaita tutkillaan nämä koneet. Jugoslavian sodan aikana serbialaiset pudottivat yhden F-117 koneen maaliskuun 27. päivänä 1999 Belgradin luoteispuolella. Tätä amerikkalaiset olivat pitäneet mahdottomana. Sittemmin ilmatorjunta on kehittynyt huimasti.

Neuvostoliittolainen Pjotr Jakovlevitsh Ufimtsev keksi häiveominaisuudet 1960 luvulla.


Yhdysvalloilla on maailman suurin sotilasbudjetti yli 700 miljardia dollaria. Mutta tämä ei ole koko totuus. Kiinalla on maailman suurin armeija ja Kiina on viime aikoina kasvattanut voimakkaasti sotilasbudjettiaan. Uudenaikaisten aseiden kehittely on kasvanut voimakkaasti. Venäjällä on hyvin uudenaikaista aseistusta ja maailman modernein ja suurin ydinaseistus. Yhdysvallat on ilmoittanut, ettei sillä ole vastauksia näille Venäjän uusille aseille. Parin viimevuoden aikana Venäjä on laskenut sotilasbudjettiaan, mutta on otettava huomioon, että Yhdysvalloilla on palkka-armeija ja aseiden valmistus on siellä todella kallista kun taas Venäjällä ja Kiinassa ei ole palkka-armeijaa ja aseiden, kuten muidenkin tuotteiden valmistus on niissä halvempaa ja varsinkin Kiinassa. Venäjä ja Kiina ovat järjestäneet säännöllisesti liittolaisineen yhteisiä sotaharjoituksia. Tämä tasoittaa tietä ja Venäjän ja Kiinan sotilasliitto olisi molemmille edullista ja antaisi maailmalle vakaammat olot. 

 Avangard on hypersoninen ohjus, jota Yhdysvallat ei pysty torjumaan.

Kokeissa Avangard on onnistunut erinomaisesti, ohjaus toiminut moitteettomasti ja osumatarkkuus on ollut loistava.

Saatana 2 on mannertenvälinen ohjus, joka pystyy tuhoamaan Texasin kokoisen alueen.


Kolmas toiveeni on sotilasliitto Naton lopettaminen. Sanotaan, että aika on ajanut sen ohi. Yhdysvaltojen ja Trumpin viimeaikaiset toimet ovat antaneet aihetta miettiä onko liitolla enää sitä merkitystä, joka sillä oli Varsovan liiton aikana. Yhdysvaltojen sanottua INF-sopimuksen irti on tämä asettanut Euroopan liittolaiset vaaralle alttiiksi. Yhdysvallat on ikään kuin työntänyt sen liittolaiset sodan eturintamaan päästäkseen itse sodanuhasta irti. Tällaisten ohjusten lentoaika Euroopasta Venäjälle tai päin vastoin on 3-7 minuuttia (Suomeen vielä lyhyempi). Hypersonisten mannertenvälisten ohjusten lentoaika Venäjältä USA:han on n. 12 minuuttia. Tässä ei olla kysytty liittolaisten mielipidettä ja on aivan selvää, että nämä eivät pidä uhreiksi joutumisesta. Tämä on aiheuttanut Natossa erimielisyyttä ja hajaannusta. Erimielisyydet Turkin kanssa voisi olla se hajoamisen alku. Toisaalta Trump itse on ilmoittanut, ettei hän halua olla Naton maksumies, vaan jäsenten olisi nostettava jäsenmaksujaan. Tätä on tapahtunut, mutta hyvin vastentahtoisesti. Yksi Naton tärkeimpiä funktioita on ollut amerikkalaisten aseiden osto, jossa yhdysvaltalaiset asetehtaat ovat tienanneet miljardeja. Nykyään myös eurooppalaiset itse valmistavat paljon aseita, joten tulevaisuudessa amerikkalaisten aseiden kysyntä tulee vähenemään Naton osalta. Yksinkertaisesti Trump voisi vain ilmoittaa eroavansa Natosta, koska se ei enää kannata ja sillä siisti. Britannia voisi olla se toinen eroaja, koska Natolla ei ole sille juuri merkitystä. Eurooppalainen Tynkänato olisi suhteellisen avuton vaikka kehittelisikin yhteistä armeijaa. Kaikenlisäksi se on vielä ristiriitainen. Katson, että sillä ei olisi edellytyksiä vakaviin toimiin. Tästä voisi alkaa rauhaisampi maailma.

Neljäs uuden vuoden toiveeni koskee Suomeakin. Toivon EU:n hajoamista tai ainakin sen keskittyneen määräysvallan voimakasta vähenemistä. Eurooppa on ajautunut repiviin riitoihin juuri omista arvoistaan, Kuten Niinistö sanoi puheessaan. EU on sisäisesti heikko ja hyvin eripurainen.  Liian voimakkaat määräykset ja jäsenten sitominen niihin aiheuttavat monelle jäsenvaltiolle ja sen kansalaisille hankaluuksia. Pienenä kevyenä esimerkkinä vaikkapa kesäaikojen ja talviaikojen yhtämittainen siirtely. Asia tiedetään ihmisille vahingolliseksi, mutta talouden ja rahamaailman vallan takia siihen ei ryhdytä. Jäsenillä pitäisi olla oikeus itse määrätä noudattaako kesäaikoja tai talviaikoja. Suomella pitäisi olla kanttia yksinkertaisesti ilmoittaa, että emme enää siirtele kelloja sinne sun tänne ja sillä selvä! Tehkää mitä haluatte! Tämä oli vain pieni esimerkki. EU:n liian voimakas puuttuminen jäsentensä sisäisiin asioihin hankaloittaa esimerkiksi juuri Suomen toimintaa. Erilaisten sanktioiden määrääminen pitäisi olla jokaisen jäsenvaltion sisäinen asia. Eräille jäsenvaltioille niistä ei ole ollut mitään hankaluuksia, mutta esimerkiksi Suomelle niistä on aiheutunut taloudellisia tappioita, joita mitenkään ei ole kompensoitu.

Seuraava toiveeni koskeekin Suomea ja on kaksiosainen. Eräät piirit Suomessa ovat ryhtyneet sitouttamaan salaisesti Suomea sotilasliitto Natoon ja tämä vastoin suomalaisten enemmistön tahtoa. Tämä pitäisi ehdottomasti olla kiellettyä ja rangaistava teko. Tämä on hyvin vaarallista Suomen turvallisuudelle. Enemmistö suomalaisista ei halua liittyä Natoon (75 prosenttia). Toivon todella, että Suomi olisi ehdottoman puolueeton valtio. Sijaintimme maailmankartalla on semmoinen, että kaikenlaisten liittojen tekeminen sotilasliitto Naton kanssa on hyvin vaarallista Suomelle. Naton ilmiselvä pääkohde on Venäjä, mutta Venäjän toiseksi suurin kaupunki Pietari, jota venäläiset sanovat Venäjän toiseksi pääkaupungikseen sijaitsee aivan Suomen rajan lähellä, joten on ilmiselvää, että Suomeen kohdistuu automaattisesti suuria paineita, jos olemme Naton ns. "rauhankumppani" ja meillä on erilaisia "isäntämaasopimuksia" ja muita salaisia sopimuksia ja loputon määrä sotaharjoituksia Naton kanssa. On turha luulo, että nämä eivät jää Venäjältä huomaamatta. On ilmiselvää, että Venäjä varautuu erilaisiin skenaarioihin ja kohdistaa Suomea kohtaan vastatoimia. Ja toistan vielä; tämä on Suomelle hyvin vaarallista!  Vielä pahempi, jos olisimme Naton varsinainen jäsen. Jos Suomi olisi ehdottoman puolueeton näin ei olisi.

Näin ollen toinen toiveeni  onkin, että Suomi julistautuu ehdottoman puolueettomaksi valtioksi, sanoo kaikki sopimuksensa Naton kanssa irti ja lopettaa loputtomat sotaharjoitukset Naton kanssa. Myös kaikkinainen yhteistyö Naton kanssa ja vieraiden joukkojen poistaminen Suomen alueelta kuuluu puolueettomuuspolitiikkaan. Loisimme hyvät suhteet kaikkiin naapurimaihimme Ruotsiin, Norjaan, Venäjään ja Viroon. Tämä perustuisi täydelliselle puolueettomuudelle ilman minkäänlaisia puolustussopimuksia. Tämä vähentäisi ilmiömäisellä tavalla maatamme kohdistuvia uhkia ja vähentäisi puolustusvoimien paineita. Asevelvollisuus voisi muodostua vapaaehtoiseksi ja aseistamiseen voitaisiin osoittaa huomattava määrä vähemmän varoja. Meidän ei tarvitsisi hankkia neljä 105 metristä korvettia 1.2 miljardilla eurolla eikä 64 hävittäjää 7 - 10 miljardilla. Tuskin tuo 10 miljardiakaan riittää, todennäköisempi summa tulisi kaikkiaan olemaan lähempänä 20 miljardia. Hävittäjät ovat hyökkäysase eikä Suomi tarvitse hyökkäysaseita vaan puolustusaseita, joten meille riittää korkeintaan 20 hävittäjää ja ilmatorjuntaohjuksia, jotka ovat puolustuksellinen asejärjestelmä. Tämä tulisi maksamaan alle viidesosan, kuin nyt suunnitelmissa olevat järjestelmät. Lisäksi hävittäjien torjuntakyky on mitätöntä ohjuksia vastaan, kun taas ilmatorjuntaohjusten kyky on huomattava esimerkiksi ohjuksia, risteilyohjuksia tai vieraita hävittäjiä vastaan.

Suomen asema maailmankartalla on sikäli edullinen, että erilaisten liittojen ja valtioiden väliset mielipiteet risteävät maamme kohdalla, joten voisimme käyttää sijaintiamme hyväksemme ja vähentää meihin kohdistuvia riskejä. Eikä tämä koskisi pelkästään omaa maatamme, vaan voisi olla kansainvälistä. Tähän tarvitaan järkeä, diplomatiaa ja hyviä suhteita jokaiseen suuntaan. Voisimme toimia välittäjinä erilaisten osapuolten välillä. Puolueettomuus voisi olla askel kohti hyvinvointia, koska  esimerkiksi aseistuksemme muodostuisi pelkästään puolustuksellisista aseista. Meillä riittäisi rahaa myös köyhille, huono-osaisille ja työttömille. Elintasomme kohoaisi eikä olisi enää tarvetta loputtomille leipäjonoille. Tämä vaatii erikoisia päättäjiä, joita valitettavasti maassamme ei tällä hetkellä ole. Tämä vaatii ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta, jota valitettavasti maassamme ei ole tai on hyvin, hyvin vähän.

On selvää, että toiveeni tulevalle vuodelle tai pitemmäksikin aikaa ovat hyvin epätavanomaisia. Ja on selvää, etten usko niistä monenkaan toteutuvan ainakaan lähiaikoina. Ja on ihan selvää, että monet eivät ole samaa mieltä kanssani. Monet vastustavat jyrkästi esittämiäni asioita. Mutta ne ovatkin minun toiveitani enkä vaadi, että kaikki ovat samaa mieltä kanssani. Jotkut niistä toteutuvatkin toivottavasti ainakin joskus, mutta näen niissä ilmiselviä huomattavia etuja maailman ja Suomenkin tulevaisuuteen nähden. Maailman turvattomuus  erilaisten konfliktien takia on vain lisääntynyt. Epätasa-arvo maailmassa ja Suomessa vain kasvaa, huonovointisuus lisääntyy, väkiluku Suomessakin vähenee. Osaan näistä voisi ilmiselvästi vaikuttaa. Tahtoa vain puuttuu.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan ennen julkaisua!